ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

БАЛЕТНИЯТ СПЕКТАКЪЛ "СНЕЖАНКА И СЕДЕМТЕ ДЖУДЖЕТА" ОЖИВЯВА НА СЦЕНАТА НА ЗАЛА 1

19 Dec, 2016

Националният дворец на културата (НДК) съвместно с балета на Държавна опера – Русе и Балетна школа Vaya Dance Studio ще поднесат приказен подарък за децата в навечерието на Коледните празници. Балетът по известната приказка на Братя Грим “Снежанка и седемте джуджета” от Александър Йосифов ще оживее на сцената на зала 1 на Двореца на 23 декември (петък) от 19:00 ч., като основен акцент от богатата програма на Новогодишен музикален фестивал - НМФ 2016.

Музиката на спектакъла е дело на проф. Александър Йосифов, а хореографията на прима-балерината и директор на Русенския балет Силвия Томова. Приказните костюми, издържани в концепцията на “Уолт Дисни”, са дело на Първолета Чавдарова – Летиция, а сценографията на Иван Токаджиев. Красивите приказни костюми са направени така, че да допринесат за доброто настроение на артисти и публика, а грациозното и чувствено балетно изкуство в  добавка в пълна степен разкриват красотата си пред зрителите.

В балетния спектакъл участват солисти и кордебалет на Държавна опера – Русе, ученици на Национално училище по изкуствата “Проф. Веселин Стоянов” - Русе и деца от Vaya Dance Studio с ръководител Ваня Рошкова.

Билети можете да откриете на касите на Билетен център-НДК и в мрежата на Ticketportal на цени от: 10, 15, 20, 25 лв., както и семейни пакети от 44 лв. (4 билета), 55 лв. (5 билета) и 66 лв. (6 билета).


Участници:
Снежанка – Весела Василева; Принц – Стоян Фъртунов; Кралица – Зорница Петрова; Вещица – Ирена Барбукова; Пези (слуга на кралицата) – Михаил Дамянов;
Ловец – Христо Ангелов;
Седемте джуджета – Антон Иванов, Мариян Янков, Анжелика Добрева, Деян Добрев, Христо Добрев, Мария Петрова и Десислава Велева.