ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

ВЕЗДЕСЪЩИЯТ

19:00ч. 10.10.2017 зала 1

След успеха на “LOVE.NET” през 2011 г., Мирамар филм продуцира втория филм на режисьора Илиян Джевелеков – “ВЕЗДЕСЪЩИЯТ”. В центъра на историята е писателят и шеф на рекламна агенция Емил, който постепенно се вманиачава да следи всички около себе си със скрити камери. Постепенно, това “хоби” се превръща в мания, която му донася както забавни моменти, така и много нежелани истини. През погледа на Емил, филмът поставя под въпрос личното пространство в съвременния свят –свят, в който СРС-тата и камерите за видеонаблюдение ни заобикалят отвсякъде. От какво ни предпазват и с какво ни заплашват тези невидими очи, с които се оказва така лесно да се сдобие всеки от нас

“ВЕЗДЕСЪЩИЯТ” беше заснет през лятото на 2016 г. изцяло на локации в София. Ще видим знакови улици и типична архитектура, както през кинокамерата, така и през обектива на камери за видеонаблюдение. Естеството на историята предопределя модерна и необичайна визия, която ще ни потопи в света на затъващия в манията си Емил.

Актьорският състав е съчетание между утвърдени звезди и актьори, които до момента са се изявявали предимно в театъра.Ролята на Емил е поверена на Велислав Павлов, за когото това ще е първа главна роля в киното. Жените около него са Теодора Духовникова, младата актриса Весела Бабинова и Анастасия Лютова. Ще видим още Михаил Мутафов, Ирмена Чичикова, Борис Луканов, Георги Стайков, Тони Минасян.

Зад камерата застава същият екипсъздал “LOVE.NET”. Сценарият е на Матей Константинов и Илиян Джевелеков, оператор е Емил Христов, художник – Георги Димитров.