ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

ПРАЗНИЧЕН НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ | „Вдъхновени от зимата”

18:30ч. 01.01.2020 Зала 1

1 януари 2020, сряда, 18.30, зала 1                                                               
ПРАЗНИЧЕН НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ
„Вдъхновени от зимата”
ФЕСТИВАЛЕН СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР
Диригент: Емил Табаков
Солисти: Лия Петрова, цигулка
Михаил Петров, виолончело
Програма:Бетовен, Сарасате, Елгар, Сен Санс, Попер и др.

Вдъхновени от зимата“ е темата на Празничния новогодишен концерт, който по традиция се провежда в първия ден от Новата година – 1 януари от 18:30 часа в зала 1 на НДК.

В програмата са включени произведения вдъхновени от зимата, като валсовете „Кънкьорите” от Емил Валдтойфел и „Снежинки” от Жак Офенбах; Романс от „Виелицата” на Свиридов, „Ледената девойка” на Григ, бърза полка „Зимно настроение” от Йозеф Щраус и др.

Солисти на вечерта ще бъдат младите 28-годишни музиканти с успешна кариера на престижните концертни подиуми извън България – цигуларката Лия Петрова, която ще изпълни „Цигански напеви” от Сарасате и виолончелистът Михаил Петров, който ще чуем с „Унгарска рапсодия” на Попер. Тези страстни творби заедно с музика от Глинка, Елгар, Сен-Санс, Карл Дженкинс и други, са в контраст на зимното настроение в новогодишната програма на Празничния концерт на 1 януари. 

В първите часове на Новата година по традиция ще бъдем и с най-добрите музиканти на столичните оркестри в лицето на Фестивалния симфоничен оркестър с диригент маестро Емил Табаков.

Истински комплимент за ценители предоставят организаторите от НДК. Този уикенд билетите са с -20% за всеки един от четирите събития в зала 1, които са част от програмата на Новогодишния музикален фестивал: откриващия концерт на Камерен оркестър на Театър Ла Скала - Милано (Cameristi della Scala); балетът Дон Кихот“ от Минкус; концертното изпълнение на операта „Евгений Онегин“ от Чайковски и Празничният новогодишен концерт „Вдъхновени от зимата“. Една чудесна възможност за незабравим подарък на близки и приятели за предстоящите празници!