ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

Официално представяне на „Забранената книга за фокуси“

18:30ч. 09.12.2019 Клуб 1

Казват, че фокусниците се раждат такива, а в сърцето им винаги има място за нови вълшебства. И ако талантът е задължителното условие, то упорството в преследването на голямата мечта и безкрайната отдаденост на нейно величество Илюзията добавят нови приключения.

Заповядайте на 9 декември от 18:30 ч. в Клуб 1, където Ненчо Илчев ще представи книгата си "Забранената книга за фокуси". Входът за посетители е свободен.


Ненчо Илчев е поредното доказателство, че когато вълшебствата те изберат, трябва да ги следваш. Това прави от самото начало популярният актьор, който открива в ранна детска възраст пристрастеността си към триковете на сцената. Съдбата го среща с големите майстори илюзионисти, сред които Мистер Сенко, Орфи и Лепас, а най-близките хора – семейството и приятелите, подкрепят най-голямата му страст – вълшебствата. 

На 3 декември излиза от печат луксозното цветно издание „Забранената книга за фокуси“ на артиста и фокусника Ненчо Илчев. Всеки фокус е магия, малко чудо, което озарява публиката. А Ненчо споделя с читателите си, малки и големи, тайните на 51 фокуса. Всеки от фокусите е представен стъпка по стъпка, за да бъде лесно разбрана техниката за изпълнение, и трикът, който трябва да се пази от наблюдателността на зрителя. Към книгата са включени и реквизити за направата на три от описаните фокуси – със сигурност ще се изкушите да пробвате таланта си. Така лесно ще усвоите класически фокуси като „Невидимата монета“, „Изчезващата вода“, фокуси въженца, топчета, зарчета, бобчета и кибритени кутийки. 

Уводната част разказва за първите „магьосници“ Айзък Хаукс, за Жан Южен Робер – Худин, който слага началото на модерната магия със своите „Фантастични вечери“ в Париж, за 90-минутното шоу на първата двойка илюзионисти Джей Ен Маскелин и Кук в Англия, за Аликзандър Херман, който пръв налага атрактивното сценично облекло, и разбира се, за Хари Худини – първият вълшебник, който въвежда взаимодесйтвието с публиката като част от шоу програмата, и първият, който умее да изчезва и да се транспортира в реално време. Легендарният маг Дейвид Копърфийлд постига може би най-големия зрителски интерес (идол и за самия Ненчо Илчев) – билетите за шоуто му в Лас Вегас се разпродават месеци напред. Българският артист и фокусник е от малкото, които се срещат лично с него и сбъдват детската си мечта.
 
„Публиката е моят най-верен партньор, съветник и приятел. Тя притежава безкрайно любопитство и е склонна да ме последва навсякъде. Това, което мога да ѝ обещая, е, че винаги ще я водя в нови светове, неочаквани посоки и ще споделяме заедно откритията от чудото да бъдеш жив!“ –  казва Ненчо Илчев след срещата си с Д. Копърфийлд
 
 Биографията на Ненчо е пълна с чудеса –  днес е звезда в популярното тв шоу „Комиците“, притежава почти пълната колекция с фокуси на МистерСенко, в лицата на Любо Нейков и Евтим Милошев намира истинска подкрепа както в работата си, така и в набирането на архив за илюзионисти; като студент попада в класа на Стефан Данаилов, който развива артистичния му талант… Затова с чиста съвест Ненчо Илчев изоставя семейната професия на зъботехник без раздор… и това си е чудо: той цял живот среща пълното разбиране от страна на родителите си дори и за най-лудите си идеи. Те дори му изработват изкуствен палец – основен реквизит в илюзионното изкуство за много фокуси.

В биографичната част на „Забранената книга за фокуси“ ще прочете още как може един костюм да смае и Васил Найденов, и военните по време на парад; какъв е новият илюзионен спектакъл в театър „Българска армия“ и какво остава в сърцето на артиста зад завесите на спектакъла.