ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

МОСТЪТ

19:00ч. 13.05.2021 Театър Азарян

"Мостът" от Лоран ван Ветер
Преводач: Атанас Сугарев
Режисьор: Сава Драгунчев
Сценограф и костюмограф: Елис Вели
Композитор: Абел Дювоар
Хореограф: Валерия Колева
Участват: Живко Сираков и Божидар Мицев

"Мостът" от белгийския драматург Лоран ван Ветер е трилър, преплитащ трагикомедия и абсурд, за двама самоубийци, срещнали се на един мост и изправени пред необятността на собствените си въжделения, но и на собствената си безгранична невъзможност в съвременността на самота, на изгубеност, но и на надежда, че красивото и най-вече любовта ще спасят света. „Мостът“, носител на Наградата за драматургичен текст на Съюза на артистите в Белгия, въстава срещу утопиите на съвременното консуматорско общество, срещу асоциалното и антисоциалното, срещу сбърканата и опосредствана комуникация, очарова и вълнува, разсмива и просълзява.

 
Живко Сираков и Божидар Мицев завършват последния клас на Стефан Данаилов в Театралната академия през 2020 г., като са едни от най-търсените млади актьори от този випуск – познати в редица спектакли в Народния театър „Иван Вазов“, Младежкия театър „Николай Бинев“, телевизионни сериали и кинопродукции. 
През 2008 г. Стефан Данаилов за първи и последен път влиза в ролята на режисьор на професионален спектакъл с постановката на „Мостът“ в Народния театър. В знак на почит и в негова чест новият спектакъл „Мостът“ от белгийския драматург Лоран ван Ветер ще излезе с премиера на рождения ден на Стефан Данаилов. Режисьор е актьорът в Народния театър и дясна ръка на Стефан Данаилов в Театралната академия Сава Драгунчев. Екипът на спектакъла е изцяло съставен от творци, пряко свързани с големия български актьор и работили по последните проекти на своя професор.