ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

КОНЦЕРТНА ВЕЧЕР С ПРЕМИЕРНИ КРАТКИ ХОРЕОГРАФИИ | ФЕСТИВАЛ "ЕТЮДИ И ПРИЯТЕЛИ"

20:00ч. 26.06.2018 ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс

КОНЦЕРТНА ВЕЧЕР С ПРЕМИЕРНИ КРАТКИ ХОРЕОГРАФИИ

Част от програмата на фестивал “Етюди и приятели”- трето издание, с финансовата подкрепа на фондация Етюд, в партньорство с ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс, Derida Dance Center и галерия Етюд.

Програмата включва: 

MOONLIGHT – работа в процес на изпълнение (MOONLIGHT ще има самостоятелна премиера през есента на 2018 г.) 
Хореография: Александар Георгиев и Дарио Баррето Дамас
Изпълнение: Александар Георгиев и Жана Пенчева 
Сътрудник на визуализациите: Франческо Визоне Диаз

„Мисля, че си мислиш, че мисля за теб, когато си мислиш, че си мислиш за мен и това е толкова готино. И понякога мисля, че мислите за мен, докато мислите, че мислите, че мисля за вас. Това дори е толкова страхотно.”


“ Split” 
Хореография: Ангелина Гаврилова и Филип Миланов 
изпълняват: Елизабет Якимова, Мария Касабова и Петя Колева

Студено, динамично и забързано трио, фокусиращо се върху взаимното привличане и отблъскване между телата на изпълнителите.

“Това е всичко” 
Идея: Галина Борисова 
Изпълнение: Александра Спасова 
Звук: Емилиян Гацов/Елби

„Мълчание и после. Нямам повече никакво понятие за това, което ми се струваше, че зная или очаквам да видя отново. А тя, откъде идва, тази литература? Обичам отворените книги. Ето това е всичко.“
Маргьорит Дюрас

Maternità 
Хореография: Антония Докева 
Музика: A Filetta
Участват: Ангелина Гаврилова, Таня Кацарова, Елизабет Якимова
„Само една жена съществува в този живот – една жена с безброй лица.“ Никос Казадзакис
Beginnings (работа в процес) 
Цвета Касабова
Работата се занимава с непознатите и повтарящи се модели в нашия живот
Цвета Касабова е хореограф, дизайнер на костюми и визуален артист, работещ в жанра на инсталацията, която живее и работи в САЩ. През 2012 г. е посочена от Dance Magazine за една от „25 to watch”. Има три магистърски степени и преподава в Мичиганския университет. Като изпълнителка е работила с много бележити хореографи. Работата й е представяна в Америка и Европа, а в като хореограф и изпълнител е печелила множество награди. Цвета вярва, че танцът е визуална форма на изкуството, като фокусът на нейния интерес е работата с пространството – и като хореограф, и като дизайнер. Последните проекти на Цвета Касабова са свързани с наскоро придобитото артистично пространство в Детройт ANDY, което предлага големи възможности за творчески процес и колаборативна работа, основно с приятелите ѝ от Shua Group.

Ани Колиер и приятели

„Костюм ТАНГО в три части” Изпълнение: Мария Гезенчова
„БАЛЕРИНА палци Шопен” Изпълнение: Веса Тонова 
„Започнато и може би завършено” Изпълнение: Ани Колиер

Ани Колиер е хореограф, танцьор, продуцент и основател на фондация ЕТЮД. Живее и работи в САЩ от 1990 г. Завършва Балетното училище в София. Танцува с Държавен музикален театър и балет „Арабеск“ и е позната на българската публика от завръщанията й в родината, където представя спектакли в НДК, Национална Софийска опера и театър „София“. През последните години се занимава с видео, фотография и дигитални колажи. Участва в изложби в САЩ и България и е била гост фотограф за трупите: Марк Морис Данс Къмпани, Гелси Къркланд Академия, Дейвид Дорфман Данс, Марта Греъм и др.

ТОП СЪБИТИЯ