ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

HYSTER

19:30ч. 24.02.2018 ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс

HYSTER

Тихо пространство, Фондация СИДЕЯ и ДНК

24 февруари | събота | 19:30 ч.

спектакъл на Младен Алексиев

сценография и костюми: Златна Михайлова

авторска музика: Калин Николов

асистент-режисьор: Росица Младенова

асистент-драматург: Пламен Харманджиев

графичен дизайн: Стоян Атанасов

изпълнителен продуцент: Светлозара Христова

изпълнителен продуцент ДНК: Петко Стоянов

с участието на Ана Табакова, Анна Манолова, Васил Читанов

HYSTER - спектакълът на режисьора Младен Алексиев, е едно от най-новите заглавия в програмата на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. В края на изминалия сезон представлението бе изиграното на две премиерни дати.

HYSTER е спектакъл, чието заглавие и последователност на епизодите се решава от алгоритъм в деня на всяко негово представяне пред публика. HYSTER е постоянен процес, чиято определяща база е зависима от 40 думи и словосъчетания. Този „списък на тревогите“ получава своя рейтинг в Google News преди всяко изиграване и по този начин определя последователността на сцените. Поради това е малко вероятно структурата на едно представление напълно да повтори тази на предишното. 

 

HYSTER (откъс):

„От там тя писа: В една статия попадам на следния фрагмент: „Романите, в крайна сметка, се оказват деликатни структури, в които една история поставя под въпрос достоверността и реалното съществуване на друга. При все това като че ли техните автори ценят най-високо именно тази свързаност на историите, представяйки ни я като абсолютна стойност. Една безкрайна мрежа е всичко, което им е необходимо, за постигането на смисъл. Всички тези романи са неудържимо центростремителни. Различните истории се преплитат, удвоят и утрояват самите себе си. Персонажите непрестанно провиждат връзки, препратки, сюжети и параноични паралели. Има нещо дълбоко параноично във вярването, че всяко нещо е свързано с всичко останало.“

--

Спектакълът е копродукция на Тихо пространство, Фондация СИДЕЯ и ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Програма „Култура“ на Столична община.

Реализиран в партньорство с LINDA, Дерида Денс Център, Concept Studio, Athlon

Билети:  12|8 лв.

ТОП СЪБИТИЯ

„TANGO“

19:00ч. 11.04.2018 Зала 11 | кино "Люмиер Лидл"