ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

Хартиени истории/ Paper stories

19:00ч. 24.02.2021 Театър Азарян

Хартиени приказки/ Paper stories
Фондация Театър Корсар

режисьор – Димитър Стефанов
сценограф – Алек Чурчич
композитор – Милен Апостолов
участват – Иван-Александър Дойчев, Христо Петев, Велизар Евтимов

„Paper stories/Хартиени приказки“ е невербално куклено представление за възрастни. Проектът цели да използва възможностите на различни видове хартия / амбалажна, оризова, полиетиленова и др./, от които да изгради свои светове и персонажи. Сюжетът се изгражда върху отделни миниатюри, които съдържат в себе си цялата човешка история. Започвайки от библейското създаването на света, преминавайки през митологичните сюжети „Вавилонската кула“ и „Орфей и Евридика“, докосвайки се до българския фолклор, чрез ритуалът „Люлка“ и достигайки до мястото на съвременния човек в глобализацията на днешния ден.

Спектакълът е един калейдоскоп на човешката история използвайки различни похвати от кукленото изкуство /плоски и обемни кукли, сенки, импресия и др./, разказани от трима чаровни актьора.

Екипът на спектакъла комбинира в себе си както доказали се професионалисти като Димитър Стефанов /режисьор на представленията „Живак” и „Тиква” и др./ и Милен Апостолов /композитор на представленията „Боинг Боинг” и „Договор 2019”, както и номинация Икар 2019 за музика за спектакъла „Наемателят”/, така и младите артисти Иван-Александър Дойчев /актьор в трупата на Драматично куклет Театър „Иван Радоев” – Плевен/, Христо Петев /актьор в трупата на Държавен Куклен Театър „Георги Митев” – Ямбол/, Велизар Евтимов /актьор в трупата на Държавен Куклен Театър – Пловдив/ и дебютанта сценограф Алек Чурчич.

Проектът е финансиран от Програма "Култура" на Столична Община