ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

ФИДОСИ КЕРЧЕВ | ИМЕНА ОТ БЪДЕЩЕТО – КЛАВИРЕН РЕЦИТАЛ

19:00ч. 20.12.2019 Зала 9

За него изтъкнатият проф. Жени Захариева казва, че е изключителен талант. По думите ѝ Фидоси Керчев притежава „комплекс от качества на ярък концертиращ артист – освен музикалност и блясък – интелектуален капацитет, толкова необходим в овладяването на големите концертни форми като Брамс – Концерт №2 , Чайковски – Концерт №1, Мусоргски – „Картини от една изложба“.

Във всичко това ще може да се убеди публиката на 20 декември от 19:00 часа в зала 9, когато 22-годишният пианист ще изнесе самостоятелен клавирен рецитал в рубриката на Новогодишния музикален фестивал посветена на младите таланти „Имена от бъдещето“. С брилянтна виртуозност Керчев ще представи произведения на Бетовен, Лист и Мусоргски.

Надареният пианист се обучава в Кралската консерватория в Брюксел при проф. Йохан Шмидт. Учил е и в Музикалната консерватория CRR в Париж. Участник в българските фестивали „Салон на изкуствата“, „Варненско лято“ и „Софийски музикални седмици“. Солирал е на Симфоничен оркестър на БНР, Нов симфоничен оркестър, Русенска филхармония, Симфониета – Шумен, оркестрите във Видин, Враца и Разград. Изнасял ярки клавирни рецитали в Българско посолство в Токио, Българският културен център в Париж и Френски културен институт.

Билети за концерта можете да закупите от Билетен център – НДК или онлайн на www.tickets.ndk.bg