ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

ETERNAL & PURE | Мигриращото тяло

16:00ч. 25.05.2019 ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс

*Билети за спектакъла можете да закупите от Билетен център НДК. При закупуването им ще бъде опрелен редът на влизането, което се извършва през 10 мин. по двама души. 

На 25 май, от 16:00 до 22:00 часа, ще бъде представена перформативната инсталация PURE | ETERNAL на танцьора и хореограф Християн Бакалов в рамките на международната програма „Мигриращото тяло“ в ДНК – пространството за съвременен танц и пърформанс.

PURE е последната част от трилогията „Eternia“, която се състои от перформативни инсталации-променади, които Християн Бакалов започва да създава през 2014 г.

Артистът описва PURE като колективен ритуал, който поражда ситуация на повишена интимност и интензивност на усещанията. Зрителите се потапят в инсталацията, като, под формата на разходка, преминават през поредица от провокации за сетивата, които предизвикат уникално преживяване за всеки посетител.

Проектът PURE е представен с изключителен успех в различни европейски градове като Париж, Брюксел, Букурещ, Венеция, Белград, Варна и др.  

Християн Бакалов е съвременен танцов артист, който през последните 28 години живее между България, Франция и Белгия и работи с различни изявени хореографи от международната сцена.

Гостуването на представлението се осъществява като част от международна програма „Мигриращото тяло“ на ДНК, с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ на Столична община за 2019 г.

Информация за начина и реда на влизане можете да следите на ТУК.