ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

БЕНЗИН

19:00ч. 21.05.2017 кино Люмиер

Асен Блатечки, Калин Врачански, Башар Рахал и Майкъл Мадсън в

БЕНЗИН – реж. Катерина Горанова и Асен Блатечки

България, 2017, 110 мин


1999, ДИМ (Асен Блатечки), звезда в незаконните гонки с коли, покрай поредната победа на пистата печели и гаджето на най-големия си конкурент, МАЛКИЯ РАДО (Калин Врачански). Името й е ЛЮСИ (Лиляна Станаилова), точно като на любимата му кола – Мазда Луче.

В навечерието на новото хилядолетие Дим и Люси смятат да зарежат всичко и да заминат.Дим ще напусне работата си като монтьор на тунинговани коли, за голямо съжаление на ментора си РОМАН (Веселин Калановски) и малката му дъщеря НИКОЛ, която е безнадеждно влюбена в него. Но навръх Нова година се случва трагедия, която праща Люси в гроба, а Дим в затвора за дълго време.

2016, Дим е излежал присъдата си. Единственото, което го интересува е Луче – колата - последното нещо, което неговата голяма любов му е подарила. Той смята да стегне и да замине към изгрева – там където някога са си обещали с Люси.

Дим среща пречки на всяка крачка: Старите му приятели искат да се състезава. Той не иска и да чуе. Налага се да даде всичките си пари на баща си комарджия МАКС (Майкъл Медсън), за да го измъкне от поредна трудна ситуация. Дъщерята на Роман Никол (Снежана Макавеева), вече красива млада жена и автомобилен състезател, е постоянно до него. Детското й влюбване не е отминало, напротив.

Дим трябва да разплете мрежата от тайни в миналото, за да завърши плана си и  да изпълни обета към загиналата си любима. Дим търси справедливост и отмъщение, което е едновременно бляскаво и трагично.

Филмът е копродукция с НДК.