• Бум-Бум. Малка нощна музика за мафиот и оркестър – комедиен моноспектакъл на Михаил Билалов

  Един оцелял подземен бос навършва 50 - библейска възраст за хората от криминалния свят. Но вместо стриптизьорки с лачени ботуши си наема джаз бенд... След култовата си роля на висша класа престъпник в сериала "Под прикритие" Михаил Билалов се превъплащава в нов ексцентричен герой от ъндърграунда.

 • "МОМЧЕТАТА НА КОКО"

  Момчетата на Коко Азарян са отбор от великолепни актриси, всички до една, негови студентки. Ако искате да разберете защо са наричани така от учителя си, елате да отпразнувате с тях рождния му ден. Ще се уверите, че не само могат да играят в драматични или комедийни представления. Те могат също да пеят, да танцуват, да рецитират, да пият, да свирят, да плачат, да обичат. Наужким и наистина. Те са ви приготвили високоволктов коктейл от театър, спомени, музика и пеене на живо.

 • Хоро по Антон Страшимиров

  Темата за погрома след септемврийските бунтове от 1923 година тук придобива универсално обобщение за разпадането на макрообщността, когато насилието се превърне в съдържание на живота. Не само това - Страшимиров създава текст, който само щрихира най-ярките и крайни жестове на жестокостта, на унижението и болката; на нравственото изкривяване.

 • НОМИНИРАНИЯТ ЗА НАГРАДА „ИКАР” 2020 ПЪРФОРМАНС „DRAGON A.K.A. PONY” ГЛЕДАМЕ В ДНК-ПРОСТРАНСТВО ЗА СЪВРЕМЕНЕН ТАНЦ И ПЪРФОРМАНС

  ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс ще посрещне „dragONa.k.a. PONY”. Пърформансът наблюдава празнуващото и протестиращо тяло в „драг” сцената и изследва тяхната връзка в изпълнитеския контекст. Проектът, който си спечели номинация за награда „Икар” 2020, идва в ДНК на 4 март от 19:00 ч.

 • „SOFT THINGS” - ПЪРФОРМАНСНА ИВА СВЕЩАРОВА И НЕМСКАТА ИЗПЪЛНИТЕЛКА И ХОРЕОГРАФ РОЗЕ БЕЕРМАН С ПРЕМИЕРА В ДНК

  „Винаги пази думите си меки и сладки, в случай че ти се наложи да ги изядеш”. Това е едно от посланията, което носи новото представление „Soft Things”, реализирано и изпълнено от Ива Свещарова и немската изпълнителка и хореограф Розе Беерман. Представлението грациозно ще Ви преведе през процеса на трансформация на две тела към постигане на свръх-мекота. В ДНК-пространство за съвременен танц и пърфоманс проектът ще бъде представен за пръв път на 27 февруари от 19:00 ч. и ще се играе отново на следващия ден - 28 февруари от 19:00 ч.

 • НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА КНИГАТА – НДК ОРГАНИЗИРА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ „ЛИТЕРАТУРА В ПРЕВОД: ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И ПОДХОДИ“

  „Литература в превод: предизвикателства и подходи” е темата на международната конференция, която ще се проведе от 26 до 28 март и е организирана от Национален център за книгата – НДК. Основната част от програмата е съсредоточена на 27 март от 09:30 до 18:30 ч. в зала 7, НДК, а на 26 март от 18:30 ч. в библиотеката на Гьоте-институт част от участниците ще присъстват на Индиго среща с писателите Олга Грязнова и Георги Тенев.

 • ЛЕГЕНДАРНИЯТ ТОП МОДЕЛ БЕНЕДЕТА БАРЗИНИ И АВСТРИЙСКИЯТ КУЛТОВ АРХИТЕКТ ВОЛФ ПРИКС – СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ НА MASTER OF ART 2020

  НДК ще посрещне световни знаменитости на петото издание на филмовия фестивал за документално кино „Master of Art”, който ще се проведе от 9 до 30 април. Българската публика ще се срещне с легендарния топ модел Бенедета Барзини и австрийския култов архитект Волф Прикс на 24 април в кино „Люмиер Лидл”. Изненадите за любителите на документалното кино обаче не свършват до тук. Френският филм „Дора Маар – между светлината и сянката”, чешкият „Форман срещу Форман” и испанският „Салвадор Дали – ранни дневници 1904 – 1929” ще имат своите прожекции в рамките на фестивала в кино „Люмиер Лидл”.

Затворено събитие
13:30ч. 27.02.2020 Литературен клуб "Перото"
"В печалния хан на дните" – Мартин К. Илиев
18:30ч. 27.02.2020 Литературен клуб "Перото"
SOFT THINGS | ПРЕМИЕРА
19:00ч. 27.02.2020 ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс
ПОЛЕТ
19:30ч. 27.02.2020 Нов Театър – НДК
ФЕСПА БЪЛГАРИЯ – представяне на книга
18:00ч. 28.02.2020 Литературен клуб "Перото"
SOFT THINGS | ПРЕМИЕРА
19:00ч. 28.02.2020 ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс
МАЛКИ ЖЕНИ
19:00ч. 28.02.2020 Кино "Люмиер Лидл"
ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ
19:30ч. 28.02.2020 Нов театър – НДК

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

КАЛЕНДАР
ВСИЧКИ СЪБИТИЯ