• С ЕДНА НАГРАДА И ДВЕ НОМИНАЦИИ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА ЗА ЯРКИ ПОСТИЖЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА КУЛТУРАТА БЯХА ОТЛИЧЕНИ СЪБИТИЯ ОТ ПРОГРАМАТА НА НДК

  Фестивалът „Master of Art”, на който Национален дворец на културата е домакин и партньор, беше отличен в категория „Кино” на Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата. Наградите се връчват традиционно всяка година в Деня на София – 17 септември. Създателят на фестивала „MasterofArt” Найо Тицин получи отличието от миналогодишния отличен в същата категория - Жаклин Вагенщайн за фестивала „Cinelibri”, на който НДК също е домакин и партньор.

 • ИСТИНСКО ТЕАТРАЛНО ЗРЕЛИЩЕ ЩЕ ПРЕДИЗВИКА СПЕКТАКЪЛЪТ „МЕДЕЯ” В ТЕАТЪР АЗАРЯН

  След невероятния успех и бурните овации, които предизвика спектакълът „Медея“в Пловдив, на 8 и 9 октомври от 19:00 и 18:30 ч. постановката ще зарадва софийската публика в Театър Азарян. Невероятната Снежина Петрова ще влезе в кожата на Медея и ще предизвика истинско театрално зрелище. Публиката на спектакъла ще бъде посрещана във фоайето на театъра с фрагменти от изложбата- част от проекта - „Походът на аргонавтите от „Филиповци”. В представлението участват група деца, както и музикална формация „Вакали” и солистът на баян – Стоян Караиванов.

 • ФИЛМЪТ НА МАРИУС КУРКИНСКИ – „ЗАСУКАН СВЯТ“ ОТКРИВА 33-ТОТО ИЗДАНИЕ НА КИНОМАНИЯ

  Тазгодишното издание на Киномания ще стартира на 14 ноември в зала 1 с прожекция на филма „Засукан свят“ с режисьор Мариус Куркински – екранизация по едноименния разказ от сборника „Диви разкази“ на големия български писател Николай Хайтов. Филмовата панорама ще се проведе между 14 и 28 ноември, а акцентите в програмата са повече от любопитни.

 • НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА КНИГАТА И „ПЕРОТО“ ПРЕДСТАВЯТ ДЪЛГИЯ СПИСЪК С НОМИНИРАНИ ЗА ЛИТЕРАТУРНИТЕ НАГРАДИ

  В деня, в който Литературен клуб „Перото“ отбелязва своя рожден ден – 16 септември, представя и дългия списък с номинирани за Литературните награди „Перото“. От 2015-та година насам наградите, организирани от НДК, Национален център за книгата и Литературен клуб „Перото“, се превърнаха в едно от най-авторитетните признания за писатели, поети и преводачи у нас. Наградата „Перото“ представлява статуетка, изработена от големия български скулптор Емил Попов. Церемонията по връчване на тазгодишното издание на наградите ще се състои на 8 ноември (петък), от 18:00 ч., в едноименния клуб, превърнал се в литературен символ на Двореца и столицата.

 • НДК ПУСКА ДОПЪЛНИТЕЛНИ БИЛЕТИ ЗА КОНЦЕРТА НА КИРИЛ МАРИЧКОВ И „ФОНДАЦИЯТА“

  Легендата на българския рок – Кирил Маричков ще зарадва многобройните си почитатели с нов албум. Работата по него е почти приключила, а някои от новите песни публиката ще може да чуе за първи път на живо на 30 октомври, когато в зала 1 ще отпразнуваме рождения ден на обичания от всички Кирил Маричков. Поради големия интерес към концерта, НДК пуска допълнителни билети на цени от 25, 20 и 15 лв., които феновете могат за закупят онлайн или на касите на Билетен център – НДК.

 • ИСПАНСКИ ФЛАМЕНКО СТРАСТИ ЩЕ ЗАВЛАДЕЯТ КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ” НА „ТАНЦ ФИЛМ ФЕСТ”

  Изобилие от завладяващи фламенко танци ще се пренесат на екрана в кино „Люмиер Лидл”, като част от фестивала Танц Филм Фест. Тази година в навечерието на Киномания, организаторите от НДК гарантират на своята публика наполовина повече емоции със специалното издание 33 ½ , като половинката са 12-те филма, които зрителите ще могат да гледат в кино „Люмиер Лидл” от 24 до 30 септември.

 • 33-ОТО ИЗДАНИЕ НА НОВОГОДИШНИЯ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ ОБЕДИНЯВА В ПРОГРАМАТА СИ НАЙ-ЗНАЧИМИТЕ ИМЕНА В СЪВРЕМЕННАТА МУЗИКА С МЛАДИ ТАЛАНТИ

  Звезди от световна величина са солистите на Щатсбалет Берлин примабалерината Яна Саленко и нейният партньор Мариан Валтер, които ще видим в балетния спектакъл „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус на 17 декември в зала 1. Хореографията и режисурата са на Аршак Галумян, също гост от Щатсбалет Берлин. Яна Саленко е сред най-високо ценените прими на международната балетна сцена и е постоянен гост-солист в Кралската опера „Ковънт Гардън“ - Лондон и Мариинският театър - Санкт Петербург. В спектакъла участва също международната балетна трупа на Държавна опера Стара Загора. Билети за „Дон Кихот“ вече са налични онлайн и на касите на Билетен център НДК.

Затворено събитие
18:30ч. 19.09.2019 Литературен клуб "Перото"
ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ
19:30ч. 19.09.2019 Нов театър – НДК
ПРЕГРЪДКАТА НА АНГЕЛА
19:30ч. 20.09.2019 Нов театър – НДК
Рудолф Нуреев: Бялата врана
19:00ч. 24.09.2019 Кино "Люмиер Лидл"
Затворено събитие
15:00ч. 25.09.2019 Литературен клуб "Перото"
Затворено събитие
17:00ч. 25.09.2019 Литературен клуб "Перото"
ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО
18:30ч. 25.09.2019 Кино "Люмиер Лидл"

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

КАЛЕНДАР
ВСИЧКИ СЪБИТИЯ