ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

„Селска чест“ и „Палячи“ на „Софийска Оперна Панорама“

5 May, 2017

Проектът „Софийска Оперна Панорама“ ще дебютира на 22 юни в зала 1 на НДК с оперите „Селска чест“ и „Палячи“. Една вечер – две опери, които съчетават южния италиански темперамент, автори и костюми заедно с типичната ревност изразена чрез драматични ноти, жестове и често с фатален край.

Съставът е международен – едно от горещите имена на световната оперна сцена, литванският тенор Кристиан Бенедикт, италианското сопрано Франческа Романа Тидди заедно с именити български певци, между които Венцеслав Анастасов, Йоана Железчева и двама млади певци, Анита Огнянова, Яни Николов, които бяха избрани по време на просулшванията, проведени от фондацията през месец март. Диригент ще бъде Вилиана Вълчева – най-добрият оперен диригент на музикалната сцена в момента.

В рамките на „Софийска Оперна Панорама“, организирана от Фондацията, тенорите Яни Николов, Любомир Дамянов и Емил Павлов, които са участвали в прослушванията, ще имат възможността да се потопят в интензивен мастърклас с Кристиян Бенедикт. В организираните от нас мастър класове, желаем младите певци да работят с именити свои колеги със същия вид глас. Всички мастър класове, организирани от Фондацията, ще бъдат напълно безплатни за младите певци.

След дългогодишна международна кариера и опит, въпреки все още младата си възраст, Орлин Анастасов си поставя за цел да доведе „България в света и света в България“, помагайки на най-ярките дарования да поемат към един труден за покоряване свят. Фондацията ще създаде и предпоставките за културен обмен на България с водещи държави в Европа, както и да привлече и повиши вниманието и интереса отново върху оперното изкуство, което е дало толкова на България и света.