ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

НДК СЪС СПЕЦИАЛНО ОНЛАЙН ИЗДАНИЕ НА НОВОГОДИШНИЯ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ ПОД НАДСЛОВ „ДУХЪТ НА КОЛЕДА“

15 Dec, 2020

Шест от емблематичните новогодишни концерти очакват публиката в последните дни на 2020 г. 

От 26 декември до 1 януари 2021 г. почитателите на Новогодишния музикален фестивал ще могат да се насладят на едни от емблематичните Празнични новогодишни концерти през годините /1986 г.  – 2020 г./, дирижирани от Емил Чакъров, Найден Тодоров и Емил Табаков.

В търсене на решение за провеждането на Новогодишния фестивал, в тази сложна за събитията година, организаторът в лицето на НДК предлага хибридно издание на фестивала, което включва онлайн издание „Духът на Коледа“ и Празничен новогодишен концерт на живо на 1 януари 2021 г.

Концертите в онлайн изданието „Духът на Коледа“ са предоставени от архива на БНТ и ще бъдат излъчени на официалната Фейсбук страница на Национален дворец на културата и в събитието от 18:30 часа.

Онлайн изданието ще бъде открито на 26 декември с Празничния новогодишен концерт с диригент Емил Чакъров, солист Милчо Левиев, Николай Гяуров (от 1 януари 1990г.). На 27 декември ще бъде излъчен концертът „Имена от бъдещето” с диригент Найден Тодоров и Софийска филхармония (от 1 януари 2006г.). 28 декември ще предложи на зрителите Празничен новогодишен концерт „Духът на Русия” с диригент Емил Табаков (от 1 януари 2009г.). Празничен новогодишен концерт „Духът на Италия” с диригент Емил Табаков (от 1 януари 2010г.) гледаме на 29 декември. Следващ в програмата е концертът „Пътешествие по Дунава” с диригент Емил Табаков (от 1 януари 2013г.) – 30 декември. Последен от серията онлайн излъчвания ще бъде знаковият концерт „Духът на Европа“ с диригент Емил Табаков (от 1 януари 2018г.), с който преди две години НДК отбеляза домакинството на страната ни като председател на Съвета на Европейския съюз. Той ще бъде излъчен на 31 декември.

На 1 януари от 18:30 часа в зала 1 ще се състои Празничният новогодишен концерт „Севера и Юга”, който е съвместно организиран от НДК и Софийска филхармония. Концертът ще бъде открит с произведение на Гершуин – „Funny Face”, което публиката ще чуе за първи път, а финалът отново ще е с Гершуин – музика от операта „Порги и Бес”. Срещата между Севера и Юга дава възможност в зала 1 да звучат по-малко известни и интересни произведения с автори от Бразилия, Мексико, композитори от Куба и Аржентина, една наистина разнообразна по стил програма. Билети за този концерт можете да закупите от Билетен център – НДК или оналй на www.tickets.ndk.bg