• Публична лекция "Мениджмънт и лидерство в конгресната индустрия: ФРЕНСКИЯТ ОПИТ" с ПАБЛО НАКЛЕ-ЧЕРУТИ

  Националният дворец на културата (НДК) ще бъде домакин на публична лекция на тема: "Мениджмънт и лидерство в конгресната индустрия: ФРЕНСКИЯТ ОПИТ" с участието на ПАБЛО НАКЛЕ-ЧЕРУТИ - изп. директор на групата VIPARIS - 10-те най-големи конгресни и изложбени центрове в Париж! Събитието ще се проведе на 27 ноември (петък) от 18:00 ч. в Зала 8 на Двореца. ПАБЛО НАКЛЕ-ЧЕРУТИ идва по покана на НДК за първи път в България и ще представи своя ценен опит по темата.

 • МЛАДИ ТАЛАНТИ ЧЕРПЯТ ОПИТ ОТ ОПЕРНИ ВЕЛИЧИЯ В НДК

  Първият по рода си международен уъркшоп върху цяло оперно заглавие в България, организиран от Фондация "Дарина Такова" и Националния дворец на културата (НДК), беше представен на специална пресконференция в ПРЕСКЛУБ - НДК.

 • ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ - АЛЕКСАНДРИНА ПЕНДАЧАНСКА - 27.11.2015 Г.

  В ПРЕСКЛУБ-НДК ще представим откриващия концерт от основната програма на НМФ 2015

 • ХРИСТО МУТАФЧИЕВ И СТАНИМИР ГЪМОВ ИДВАТ СЪС „ЗА ТЕБ” В ТЕАТЪР АЗАРЯН

  „За теб” от Яна Борисова е новият акцент в програмата на Театър Азарян в Националния дворец на културата (НДК). Представлението, в което участват звездите Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов, под режисурата на Петър Кауков, ще се играе на 29 ноември от 19:30 часа на най-новата театрална сцена в Двореца.

 • ПРОМЕНИ В ПРОГРАМАТА НА КИНОМАНИЯ ПОРАДИ ТОКОВ УДАР

  Нови дати имат „Макбет“ и „Хамлет“ в Зала 1, както и две прожекции в „Люмиер“

 • НДК И УНИЦЕФ ПОДПИСАХА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

  Националният дворец на културата (НДК) и Детски фонд на ООН (УНИЦЕФ) сключиха Меморандум за сътрудничество днес. Документът беше подписан лично от директора на Двореца Мирослав Боршош и представителят на УНИЦЕФ за България Мария Хесус Конде.

 • ДНК ПРЕМИНАВА В „ПЕТО ИЗМЕРЕНИЕ” С ACT ФЕСТИВАЛА ЗА СВОБОДЕН ТЕАТЪР

  В „Пето измерение” ще се пренесе най-новото пространство за съвременни артистични практики – ДНК в Националния дворец на културата, в дните от 19 до 22 ноември. Тогава залата, която отвори врати преди броени дни, ще стане домакин на петото издание на АСТ Фестивал за свободен театър. Форумът, който събира едни от най-интересните независими театрални и танцови проекти през изминалата година, се организира от Асоциацията за свободен театър, която обединява над 60 организации и професионални артисти на свободна практика в сферата на свободните изпълнителски изкуства.

 • ГЕОРГИ МИШЕВ БРОИ ЖИВИТЕ ЗАЙЦИ НА 80-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ

  „Говорейки за Георги Мишев, се чувствам като онзи негов герой с прекрасната реплика от “Дами канят“, когато той казва „когато говориш с мен, ще мълчиш“, обърна се към присъстващите Мирослав Боршош. „Но две неща не мога да премълча – за мен Георги Мишев е изключителен, защото в днешно време имаме дефицит на интелектуалци, които изразяват позицията си, които са независими и чиито гласове се чуват – Георги Мишев е от тези интелектуалци и писатели. Затова, той е толкова важен за нас и затова се радвам, че човек от друго поколение като мен, може да се преклони и да му каже колко много го обичаме и уважаваме“, сподели директорът на Двореца.

 • БЪЛГАРСКИ ФИЛМОВИ ПЛАКАТИ ПОКАЗВАТ В ДВОРЕЦА

  Изключителна изложба по случай 100 години от създаването на българското кино се откри на Полуетаж – Изток в Националния дворец на културата (НДК) снощи. „Автори и плакати” събира близо 100 произведения на родната приложна графика, които илюстрират популярни филми от близкото минало

 • ДЕТСКИ ФИЛМИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ В 29-ТО ИЗДАНИЕ НА КИНОМАНИЯ

  Тазгодишната КИНОМАНИЯ ще зарадва най-малките си фенове и техните родители с 3 анимационни и 2 игрални филма от различни краища на света. Всички те са дублирани на български език.

 • DEMONSHAKER РАЗТЪРСИ ДНК-то НА НДК

  Националният дворец на културата шумно и ударно отпразнува откриването на своето мултидисциплинарно пространство ДНК.

 • НОВОГОДИШНИЯТ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ ТАЗИ ГОДИНА Е С АКЦЕНТ КЪМ МЛАДИТЕ

  ФЕСТИВАЛЪТ ПРЕДЛАГА ПАКЕТНИ ОФЕРТИ ЗА БИЛЕТИ

Ансамбъл "Чинари"
19:00ч. 27.11.2015 Зала 1
Фондация "Подарете книга”: "Изложба на истории”
18:00ч. 28.11.2015 Литературен клуб "ПЕРОТО"
Детска работилница БуквАрт
11:00ч. 29.11.2015 Литературен клуб "ПЕРОТО"

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

КАЛЕНДАР
ВСИЧКИ СЪБИТИЯ