ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ВРЕМЕННО СЕ ПРЕУСТАНОВЯВАТ ЛИТЕРАТУРНИТЕ ПОНЕДЕЛНИЦИ В „ПЕРОТО“

6 Nov, 2020

В знак на солидарност с усилията на лекарите и институциите да ограничат епидемията от коронавирус екипът на НЦК и „Перото“ реши да преустанови временно поредицата „Литературни понеделници“. Тя се провежда всеки първи ден от седмицата в литературния клуб на НДК и до края на месеца предвижаше срещи със знакови имена от съвременната литературна сцена като Георги Господинов, Емил Андреев, Иво Сиромахов и Радослав Парушев, които ще проведем в първия възможен момент, в който ситуацията го позволява.

Изразяваме благодарност към всички автори, които до момента се включиха в съвместното ни литературно приключение, както и към тези, които подкрепиха решението ни и споделят заедно с нас загрижеността ни за човешкия живот.

Литературата винаги е била и остава едно от най-важните проявления на емпатия между хората. Доказахме, че срещите между автори и читатели липсват на всички и са духовен остров в тези трудни времена. Вярваме, че всяко предизвикателство, пред което се изправяме, ни прави по-силни и по-добри и сме убедени, че ще съумеем да запазим заедно страстта към литературата и споделянето.

Всички закупени билети за Литературните понеделници в „Перото“ ще важат без презаверка за новите дати, които ще обявим своевременно на сайта на НДК и на  Фейсбук страницата на „Перото“.