ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ТЕОДОСИЙ СПАСОВ И DJ COOH СЕ ВКЛЮЧВАТ В ПРОЕКТА „БРАМС REMIXED“

16 Nov, 2016

Уникалният Теодосий Спасов и популярният DJ Cooh ще се включат в амбициозния проект „Брамс REMIXED“, който българската публика ще чуе на 30 ноември от 19:00 часа в зала 1 на НДК. Това е и откриващият концерт на празничния ХХХ Новогодишен музикален фестивал.

Концертът „Брамс REMIXED“ е музикално събитие, в което класиката е модерна. Известният белгийски саксофонист и композитор Фабрицио Касол използва за основа на своето произведение красивата „Симфония № 4“ на Брамс и я превръща в нова творба. Резултатът е „Кончерто гросо за виолончело, DJ и симфоничен оркестър“, което съчетава традицията и модерността. Актуалният прочит от съвременен джазмузикант на класическия шедьовър на Брамс се изпълнява с огромен успех по европейските сцени, а на българска земя в него ще зазвучи и кавалът на Теодосий Спасов, ремиксиран с електронните бийтове на Иван Шопов, а.к.а DJ Cooh. Двамата изваждат на преден план мистичността на кавала, като му придават ново звучене и правят това успешно вече седем години в  Проект BALKANSKY и InFusion. 

Българската публика ще чуе концерта „Брамс Remixed“ в изпълнение на виртуозния челист Бернхард Хеденборг, европейският диджей-шампион DJ Grazzhoppa и Симфоничния оркестър на БНР, под диригентската палка на младия и талантлив Росен Гергов  30 ноември, 19:00 часа, зала 1 на НДК.