ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

СПЕКТАКЛИ НА ТЕАТЪР АЗАРЯН С ДВЕ НОМИНАЦИИ ЗА НАГРАДИТЕ „АСКЕЕР“

13 Apr, 2018

Младият актьор Веселин Петров и утвърденият сценограф Васил Абаджиев са сред тазгодишните номинации на Фондация „Академия Аскеер”. Наградите се връчват по традиция на 24 май – деня на българската духовност, просвета и култура и на славянската писменост в Театър „Българска армия” за 28-ми път.
Веселин Петров е номиниран в категорията „Изгряваща звезда”  за ролите на Труфалдино и Панталоне в „Кралят Елен” по Карло Гоци под режисурата на Анастасия Събева в Театър „Азарян“, Национален дворец на културата.
Васил Абаджиев получава номинация в категорията „Сценография” за спектакъла „Ако нямах лоши сънища” по Уилям Шекспир, постановка Лилия Абаджиева в Театър „Азарян”, както и за „Хенри IV“ от Луиджи Пирандело, отново постановка на Лилия Абаджиева в Драматичен театър „Стоян Бъчваров”- Варна. За същия спектакъл Васил Абаджиев има и номинация Аскеер в категорията „Костюмография“.
Трaгикомичната театрална приказка в три действия по Карло Гоци „Кралят Елен” отнесе преди месец и номинация „Икар” за младия актьор Боян Арсов в ролята на Клариче. Спектакълът може да се види на 28 април от 19.00 ч. в Театър Азарян.
Авторският спектакъл на Лилия Абаджиева по Уилям Шекспир „Ако нямах лоши сънища” пък ще се играе на 16 април от 19.00 ч.
Билети може дазакупите на касите на НДК или на www.ndk.bg.