ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

СПЕКТАКЪЛЪТ „В ОЧАКВАНЕ НА ГОДО” ГОСТУВА НА ИЗВЕСТНИЯ МОСКОВСКИ ТЕАТЪР НА АРМЕН ДЖИГАРХАНЯН

19 Feb, 2018

Авторският спектакъл на Деян Донков „В очакване на Годо” ще гастролира на 6 март на основната сцена на Московския драматичен театър, ръководен от известния руски театрален режисьор и актьор Армен Джигарханян. Гостуването е по покана на Българския културен институт в Москва.

Между българския театър и трупата на Армен Джигарханян съществуват отдавнашни топли отношения. Театърът на Джигарханян е гостувал многократно на сцените в София, Пловдив и Варна, самият Джигарханян поставя „Три сестри” на сцената на Русенския театър, а сега се полага началото на ново ползотворно сътрудничество – това между театъра на  Джигарханян и Театър Азарян.

Изборът на гостуващия спектакъл също не е случаен. „Много съм щастлив, че ще гостувам в театъра на Армен Джигарханян, защото той е много близък приятел на Коко Азарян. Казвам "е" защото вярвам, че хора от техния калибър никога не спират да общуват един с друг - дори и след смъртта. Очаквам с нетърпение гостуването ни в Русия – това е един съвсем друг свят, който е поставил основите на театралния”, споделя по повод гостуването в Москва Деян Донков.

„В очакване на Годо”, по текстове на Самюъл Бекет, е режисьорският дебют на популярния актьор и изразява преклонението и уважението на Донков към любимия му учител по театър и живеене - Крикор Азарян.

Постановката е в редовния афиш на Театър Азарян в НДК. Спектакълът може да бъде видян от софийската публика тази вечер (19 февруари-понеделник) от 19:00 часа. Ролята на Владимир в него изпълнява самият Деян, а талантливият Иван Бърнев е вечно питащият Естрагон.

В останалите роли участват: Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов. Сценографията и костюмите са дело на Чавдар Гюзелев, а саунд дизайнът е на Калин Николов.