ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

СПЕКТАКЪЛЪТ „АПАРТ” ГОСТУВА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЦЕНА НА КРЪСТОПЪТ”

3 Sep, 2019

Документалният спектакъл „Апарт”, който е част от програмата на Театър Азарян, ще гостува в Пловдив. Премиерата на постановката в града под тепетата е в рамките на съпътстващата програма на 23-тото издание на Международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът", който е част от културната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. След като предизвика истински успех на сцена Backstage в Театър Азарян, сега постановката ще зарадва пловдивската публика на 18 септември от 19:30 ч. в Драматичен театър – Пловдив.
 
Тазгодишното издание на „Сцена на кръстопът” започва на 11 септември, ще продължи до 21 септември и ще премине под мотото „Театъра: невъзможното”.

Изключителният спектакъл на режисьора Илко Ганев е вдъхновен от разкази и интервюта на „Артисти със сребро в косите”. Онези артисти, които оставят част от сърцето си на сцената. Артистите, чийто живот е изпълнен с много любов... към театъра. Представен от младите актьори Надя Керанова, Севар Иванов, Бориса Сарафова, Антъни Пенев, Севар Иванов, Димитър Крумов и Петя Бончева, спектакълът „Апарт” е свързващо звено между различните поколения. Разказите от спомените на великолепните Емилия Радева, Гинка Станчева, Ицках Финци, Наум Шопов, Мария Стефанова и много други утвърдени актьори, ще въздействат на публиката по неочакван начин.

Градът под тепетата е специално място, носещо заряда на театралната култура. Именно от там едни от най-добрите ни актьори като Емилия Радева, Наум Шопов и Мария Стефанова започват своите професионални кариери.

Зад силния и въздействащ текст на „Апарт” застава актрисата Людмила Сланева. Визуалната среда е дело на Владислав Илиев.

Междувременно софийската публика може да гледа „Апарт” в първото му представление за сезона – на 15 септември от 19:00 ч. в Театър Азарян.

Представлението е реализирано с подкрепата на Столичната програма ,,Култура", Министерството на културата и Театър Азарян при Националния дворец на културата.

Билети за „Апарт” на 15 септември в Театър Азарян могат да бъдат закупени тук.
Билети за „Апарт” на 18 септември на Сцена на кръстопът в Пловдив могат да бъдат закупени тук.