ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ПРОИЗВЕДЕНИЯ ОТ БАРОКА И СЪВРЕМЕННИ КОМПОЗИЦИИ В КОНЦЕРТА „ГЛАСЪТ НА ЛЮБОВНАТА ВИОЛА“ В НДК

1 Dec, 2016

Дуо Canto – viola d´amore в състав Албена Найденова – сопрано и МарианнеРьоне – любовна виола ще изнесат камерен концерт „Гласът на любовната виола“ в първия ден на декември от 19:00 часа в зала 6. Концертът е част от ХХХ издание на Новогодишен музикален фестивал. Canto – viola d´amore е единствената камерна формация в света, която включва в репертоара си произведения от епохата на барока и творби, създадени специално за нея от съвременни композитори.

"Звуковата палитра на любовната виола в камерна споеност с красотата и чистотата на сопрановия глас предоставя на слушателите възможност за истинска наслада и предизвиква възхищение с неповторимостта на преживяването", пише един от водещите виенски ежедневници. Магическият звук на любовната виола е резултат от кристалната звучност на шестте (при някои виоли седем) струни на инструмента и техните също толкова на брой резониращи подгрифни.

Дуо Canto - violad´amore гостува с успех на световноизвестни фестивали като "Московская осень", Мusika Nova "Звук и връзка" - София, Wiener Festwochen, Internationale Kultursommer Lilienfeld, Австрия и концертира многократно в Италия, Германия, Русия, Полша, Унгария, Франция.

Билетите са в продажба на касите на Билетен център НДК и Ticketportal на цени от 14 лв. и 10 лв. (социално слаби и учащи).