ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК – СЕПТЕМВРИ

30 Aug, 2018

4 СЕПТЕМВРИ /ВТОРНИК/
Литературен клуб „Перото“ и Jazz FM организират концерт-разговор с кралицата на джаза Лени Вълкова на 4 септември от 19:00 часа. Малко след като навърши 91 години, живеещата от близо 30 години в Лондон певица ще се срещне с колеги и почитатели, за да разкаже за своя пълен с музика и красота живот и да изпълни любими песни с Константин Владигеров на пианото. Водещ ще е програмният директор на Jazz FM Светослав Николов, а входът е свободен. На събитието са поканени работилите с нея Лиана Антонова (вокал) с „Трите Ел“, Емануил Манолов – Бадема (саксофон) с „Оптимистите“ и други състави, Любомир Оджаков (тромпет) и Недко Трошанов (тромбон) с „Джазът на младите“, Ани Пармакова (вокал), Ванко Пеев (бендлидер) и Димитър Симеонов (саксофон) в бар „Астория“ и др.
 

5 СЕПТЕМВРИ /СРЯДА/
На 5 септември от 15:00 до 21:00 часа в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформънс ще имате възможност да преживеете имерсивна перформативна инсталация на Християн Бакалов – PURE. Едно приключение даващо възможност на зрителите да се докоснат безпроблемно и директно до един нов вид изкуство, а на участниците в него да открият артистичния си потенциал чрез контакта с нови и различни хора. Влизане на всеки 10 минути. Запазването на час става по график при закупуването на билет.
 

6 СЕПТЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
Wladigeroff Brothers & Стунджи Янкуловви очакват на 6 септември от 20:00 часа в Литературен клуб „Перото“. Събитието е част от специалната линия на НДК „Джаз в „Перото”. На концерта в „Перото” братя Владигерови и Стунджи ще представят своите авторски композиции – един своеобразен микс от фолклор, джаз, реге и клaсика, в напълно забавен и очарователен синхрон. Билети за концерта може да закупите от билетните каси на НДК, онлайн на tickets.ndk.bg, както и на входа на “Перото” – час преди концерта.
 
 
13 СЕПТЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
В четвъртък (13 септември) от 10:00 до 13:00 часа в „Перото“ ще се състои затворено събитие на Центъра за приобщаващо образование.
 

14 СЕПТЕМВРИ /ПЕТЪК/
Хендмейд фест код: ЕСЕН се завръща в Национален доворец на културата в дните 14 – 16 септември (петък до неделя) от 10:00 до 20:00 часа. Разположен на ет. 0 и полуетажи, всичи любители на ръчните изделия ще могат да открият своя уникален подарък.
 

18 СЕПТЕМВРИ /ВТОРНИК/
За осма поредна година в зала 1 от 19:00 часа ще се проведе Международният фестивал за поп и рок музика – София. Фестивалът дава сцена на автори и изпълнители в категориите „Конкурс за нова българска песен“ и „Международен конкурс за изпълнители“.
 
На 18 септември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“ ще се състои премиерата на най-новия филм на „Камен Во Студио“ – „105 минути София“. Пълнометражният документален филм „105 минути София“ представя всички исторически етапи, през които София е преминала, за да добие съвременния си вид. Разказът се движи по времевата линия на историята на града – от първите открити артефакти в софийското поле от 6000 г. пр. Хр. до наши дни.
 

19 СЕПТЕМВРИ /СРЯДА/
На 19 септември от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“ Евгени Минчев ще представи най-новата си книга.
 

21 СЕПТЕМВРИ /ПЕТЪК/
Приказният спектакъл „Кралят Елен” ви очаква отново на 21 септември от 19:00 часа в Театър Азарян. Негов автор е младата режисьорка Анастасия Събева, която е събрала осем съвсем млади актьори. Един спектакъл, който ни подсеща, че улисани в бита, грижите и ежедневните трудности забравяме поезията и романтиката на живота!
 
 
24 СЕПТЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
На 24 септември от 19:00 часа в Театър Азарян ще се състои премиерата на пърформънса „Черна дупка“. Въпреки че заглавието произхожда от космическия феномен Черна дупка, не цели да обясни науката за него. „Черна дупка” предлага на публиката да се ангажира по начин, който да превърне изживяването в дълбоко, цветно пътуване без изход. Пърформансът изследва и споделя одисея, в която трима талантливи тъмнокожи артисти се обединяват, за да създадат троица на жизненост, афрофутуризъм и приемане.
 

25 СЕПТЕМВРИ /ВТОРНИК/
Най-новият роман на Мария Касимова-Моасе – „Балканска рапсодия“ ще има своето официално представяне на 25 септември от 19:00 часа в зала 42 на НДК. Както подсказва заглавието, „Балканска рапсодия“ заплита съдбите на героите си в свят на религиозни табута, суеверия и закостенели морални норми – някъде между бежанските пътища на Албания, неукрепналата все още България и модерна Турция на Кемал Ататюрк.
 

26 СЕПТЕМВРИ /СРЯДА/
Над 50 музиканти, певци и танцьори от  ансамбъл „Филип Кутев“  ще представят пред зрителите за първи път в София, самостоятелен  концерт-спектакъл „Фолклорни класици“. На 26 септември  от 20:00 часа в зала 1 на НДК, зрителите ще имат честта да видят и чуят творческите постижения на музикално танцовите образци от създаването на ансамбъла (1951 г.) до 80-е години на ХХ век, завещано от фолклорните класици Филип Кутев, Маргарита Дикова, Кирил Дженев, Живка Клинкова, Иван Кавалджиев, Йордан Янакиев, Михаил Йорданов, Красимир Кюркчийски.
 
Книгата на Меелис Фриедентал – „Пчели“ ще бъде представена на 26 септември от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.
 

27 СЕПТЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
На 27 септември от 20:00 часа зала 1 на НДК ще се превърне в горещо сърце за концерт-спектакъла „Сърцето на Андалусия“ на краля на фламенкото Висенте Амиго! Енигмата на тази южна земя в прегръдките на Пиренейския полуостров, или Ал Андалус, както я наричали арабите, ще бъде разгадана за българската публика чрез най-чувствената музика – фламенкото. Китаристът от Кордоба, както наричат Висенте Амиго, е един от най-изтъкнатите изпълнители на фламенко на световната сцена с вече над 25-годишна кариера.
 
Книгата на Нася Кралевска-Оуенс – „България под комунизъм“ ще бъде представена на 27 септември от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.
 

29 СЕПТЕМВРИ /СЪБОТА/
Шоуто на ABBA“ идва за първи път в България за един впечатляващ концерт в зала 1 на НДК. На 29 септември (събота) от 20:00 часа българската публика ще има уникалната възможност да преживее отново магията на скандинавската група в двучасов лайв, посветен на 45-годишната музикална история на ABBA.
 

30 СЕПТЕМВРИ /НЕДЕЛЯ/
Петото издание на Списание 8 НА ЖИВО събира знаещите и търсещите познание за неповторимо общо преживяване – „Радостта от живота“. Водачи в това забавно и духовно пътуване ще са 8 обаятелни лектори със забележителен опит и дар слово. Заповядайте на 30 септември от 10:00 до 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.

ТОП НОВИНИ