ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК 09-15 ОКТОМВРИ

9 Oct, 2017

9 ОКТОМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
В понеделник (9 октомври) от 20:00 часа в зала 1 ви очаква спектакъл „Сема“.

Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката “, книга на писателката Дора Прангаджийска ще бъде представена в понеделник (9 октомври) от 18:30 в клуб „Перото“. За първи път български психотерапевт пише за осиновяването не просто като специалист, а като лично изживял процеса. „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката” е умело съчетание от професионални съвети и емоционални лични истории на осиновени, осиновители и биологични родители. В изданието са включени интервюта на Бела Чолакова.
 

10 ОКТОМВРИ /ВТОРНИК/
На 10 октомври в зала 1 от 19:00 часа ще се състои официалната премиера на новия филм на Илиян Джевелеков “ВЕЗДЕСЪЩИЯТ”. Изпълнители на главните роли са: Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Тони Минасян, Анастасия Лютова, Михаил Мутафов, Борис Луканов, Ирмена Чичикова, Георги Стайков, Валери Рангелов, Мария Славчева. „ВЕЗДЕСЪЩИЯТ“, който третира актуалната тема за тайното видеонаблюдение през личната история на своя герой Емил (Велислав Павлов), е едно от най-очакваните заглавия за годината.
 

11 ОКТОМВРИ /СРЯДА/
Третото издание на CineLibriстартира на 11 октомври от 19:00 часа в зала 1 на Националния дворец на културата. Откриването ще бъде съпроводено с премиерна прожекция на новия филм на Роман Полански „По действителен случай”, адаптация на едноименния роман на Делфин дьо Виган. Копродукция на Франция, Белгия и Полша, филмът е зрелищен и провокативен психологически трилър по сценарий на Оливие Асайас и Роман Полански и с участието на Еманюел Сене, Ева Грийн и Венсан Перес.
 
 
12 ОКТОМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
След огромният си успех в Лондонският Уест Енд на сцената на театър „Leicester Square“, „The Simon and Garfunkel Story“ (Историята на Саймън и Гарфънкъл) е най-успешното мюзикълно-пътуващо шоу в света в последните месеци! Музикалният спектакъл е в чест на живота и кариерата на фолк/рок сензациите Пол Саймън и Арт Гарфънкъл. С участието на звездите на West End и Bradway Чарлз Картър в ролята на  Арт Гарфънкъл и Сам О'Ханлън като Пол Саймън и целият състав от талантливи актьори-музиканти, „The Simon and Garfunkel Story“ ще ви отведе назад през 60-те години на миналият век във времената наречени "Groovy" – 12 октомври (четвъртък) от 20:00 часа в зала 1 на НДК.
 
HYSTER - спектакъл на режисьора Младен Алексиев, е едно от заглавията в програмата на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. Можете да го гледате на 12 октомври (четвъртък) от 19:30 часа. HYSTER е спектакъл, чието заглавие и последователност на епизодите се решава от алгоритъм в деня на всяко негово представяне пред публика. HYSTER е постоянен процес, чиято определяща база е зависима от 40 думи и словосъчетания. Този „списък на тревогите“ получава своя рейтинг в Google News преди всяко изиграване и по този начин определя последователността на сцените. Поради това е малко вероятно структурата на едно представление напълно да повтори тази на предишното.
 

13 ОКТОМВРИ /ПЕТЪК/
Книгата на Иван Хаджийски – „От къде започнахме ние. Три неизвестни текста“ ще бъде представена в петък (13 октомври) от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.
 

14 ОКТОМВРИ /СЪБОТА/
Филмът „Ана Каренина. Съдбата на Вронски“ на режисьора Карен Шахназаров ще можете да гледате на 14 октомври от 19:00 часа в зала 1, като част от кино-литературния фестивал CineLibri. Преди него ще се състои официалната церемония по обявяване на победителя от конкурсната програма и връчване на наградата. Голямата любов е неподвластна на времето... Доказва го и фактът, че филмовите и театрални адаптации на великия роман на Лев Толстой непрестанно се множат. Този прочит показва историята на Ана Каренина и граф Вронски от неговата гледна точка.
 
Нейно Величество Тенджерата под Налягане и ДНК представят „ПОВЕЧЕ НЕ или така нареченият Бернхард“ – 14 октомври, 19:30 часа, ДНК. „ПОВЕЧЕ НЕ или така нареченият Бернхард" напомня на лекция и театрално изследване, в което методът е фокусиран върху поставянето под въпрос: на държавното, на националното, на социалното, на институциите, на наградите, на финансовите отношения, на приятелствата, на днешното. В сценичното действие внимателно проникват потенциалното, възможното и съвременността. Идеята за спектакъла е на две от най-интересните имена в полето на свободния театър у нас – актьорът Александър Митрев и режисьорката Ида Даниел. Двамата правят своеобразен колаж от собствени текстове и откъси от различни произведения на Томас Бернхард, сред които последната му книга „Моите награди“ и пиесите „Мъртвец“, „Мач“, „Клаус Пейман отива да си купи панталони и идва с мен да яде“.