ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ПОЗИЦИЯ ОТНОСНО ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО НА ПРОКУРАТУРАТА

12 Юни, 2017

Във връзка с потвърждението на прокуратурата за образувано досъдебно производство за НДК срещу неизвестен извършител уточняваме, че до момента НДК не е уведомен по официален ред за това досъдебно производство. Не са изисквани нито документи, нито информация от изпълнителния директор Мирослав Боршош. Той не е викан като свидетел.

Междувременно в периода от започване на преустройството и адаптацията на сградата за целите на Председателството в НДК са извършвани множество проверки от различни институции – Дирекция за национален строителен контрол, Главна инспекция по труда, Агенция за държавна финансова инспекция.

НДК застава категорично зад принципа на прозрачност на изразходването на публичните средства и е готов да съдейства на всички органи в предоставянето на информация по случая. НДК е една от най-прозрачно работещите институции, които с десетки публични прояви информира за подготовката на сградата за Председателството като част от цялостното ни разбиране за промяната в управлението на Двореца.