ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

„ПЕРОТО“ ДАРИ СЪБРАНИТЕ КНИГИ ОТ ИНИЦИАТИВАТА „НАРИСУВАЙ/ НАПИШИ МИ КОЛЕДА“ НА ДОМА НА ВЕТЕРАНИТЕ НА КУЛТУРАТА И ИЗКУСТВОТО

21 Dec, 2016

Повече от 30 книги получиха като подарък хората от Дома на ветераните на културата и изкуството. Събитието е част от успешната инициатива на Литературен клуб „Перото“ и неговите посетители – „Нарисувай/ напиши ми Коледа“. Сред заглавията са последната книга на Силви Вартан „Мама“, романи на Георги Господинов, познати и нови автори.

„Ветераните на културата и изкуството са част от нашето общество и не трябва да ги забравяме, сподели Деница Аргиропулос, управител на Литературен клуб „Перото“ и допълни: „Емоционално ми въздействаха думите на човек от дома, който каза, че най-добрият му приятел е книгата“.

Инициативата на „Перото“ стартира в края на ноември и всички посетители можеха да се включат, като създадат своето коледно пожелание, напишат своята коледна история и нарисуват своята коледна картичка или украса. От творенията бяха създадени малки книжки, които всеки закупил книга за каузата, получаваше като подарък.

От дома изказаха големите си благодарности към НДК и Литературен клуб „Перото“ за подарените книги и усмивки.