ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

НДК КАНИ НА КОНЦЕРТ ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ В НАВЕЧЕРИЕТО НА НОВА ГОДИНА

10 Nov, 2018

Детската програма на НМФ ще бъде допълнена със съботно-неделни занимания по празничен етикет
 
32-рото издание на Новогодишния музикален фестивал обръща специално внимание на към най-малките почитатели на класическата музика, които ще имат възможност да посетят концерта – „Новогодишен концерт-матине за деца и възрастни“ на 29 декември от 11:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.  Детската програма на НМФ ще бъде допълнена със съботно-неделни занимания по празничен етикет в „Перото“ на 2 и 16 декември от 11:00 часа. Темите са „Как да бъдем вежливи, когато сме на публични събития с мама и татко” и „Какво трябва да знаем, когато посещаваме концерт?“.

Новите знания децата и техните родители ще могат да приложат на практика на „Новогодишния концерт-матине за деца и възрастни“ с участието на Дарина Малеева (цигулка) и Ксавие Льоконт де ла Бретонери (пиано, Франция), а в програмата му ще звучи музика от Дебюси, Пуленк, Шуберт и Шуман. Едно от произведенията „Чудните приключения на слончето Бабар” ще бъде онагледено за детската публика с мултимедия и балетно изпълнение.

Създадено през 2005 година дуо Дарина Малеева и Ксавие Льоконт де ла Бретонери концертира с голям успех в най-престижни концертни зали. Като свой основен приоритет вижда не само изпълнението на известни репертоарни творби, но и откриване и представяне на нови съвременни и рядко изпълнявани класически произведения. Огромен е репертоарът на дуото - от „Фантазия“ за цигулка и пиано на Шуберт до „Фантом и Ескапад“ на Волфганг Рим. През 2006 год. Дарина Малеева и КсавиеЛьоконт де ла Бретонери печелят първа награда на международния конкурс „Музиката и Земята“ в София.

Билетите за концерта са в продажба на касите на Билетен център – НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg на цени от 15 и 10 лв. Има и 20% намаление от всеки ценови пояс за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение.

Пакетните цени за концерт и празничен етикет са както следва:
–        дете до 12 години /концерт или празничен етикет/ – 6 лв.
–        дете и родител /празничен етикет/ – 12 лв.
–        дете и родител /концерт и празничен етикет/ – 18 лв.