ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

НДК домакин на Академия за иновации 2017 – SOFIA INNOVATION HACKATHON

4 May, 2017

На 30 и 31 май Литературен клуб „Перото“ – НДК ще бъде домакин на 24-часов Sofia Innovation Hackathon. Студентите с най-креативна и приложима идея ще грабнат голямата награда от 10 000 лв., осигурена от Mastercard България. Отборът победител ще има възможността да замине за Брюксел, благодарение на институционалната подкрепа на Европейската комисия в България.
 
В събитието организирано от агенцията за иновации Иновейшън Стартър, до момента са регистрирани за участие над 50 студентски отбора от 7 български университета.
 
Предварителна регистрация за отбори, които искат да участват в хакатона, в която ще се допускат отбори, (с не повече от 5 души в екип), изтича на 17 май. А на 31 май от 14:00 часа, при открити врата, в Литературен клуб „Перото“ ще започнат презентациите и журирането за тях.
 
 
Наградите са:
 
1-ва награда: 10 000 лв., осигурени с подкрепата на Mastercard България и посещение в Брюксел, осигурено с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България. Безплатен едногодишен хостинг, предоставен от Supehosting Bulgaria и призова статуетка, предоставена от b2n 3d Printing House.
 
2-ра награда: предметни награди и менторска подкрепа за реализиране на проекта и обучение по иновации от Иновейшън Стартър, безплатен едногодишен хостинг, предоставен от Supehosting Bulgaria и призова статуетка, предоставена от b2n 3d Printing House.
 
3-та награда: менторска подкрепа за реализиране на проекта и обучение по иновации от Иновейшън Стартър, безплатен едногодишен хостинг, предоставен от Supehosting Bulgaria и призова статуетка, предоставена от b2n 3d Printing House.
 
На 30 май, от 9:00 до 13:00 всички други студенти, ще имат възможността да слушат безплатно лекции по темите иновации и креативност в градска среда, водени от водещи международни и български експерти.
 
Откриващи на събитието ще бъдат: Огнян Златев, Ръководител на представителството на Европейската комисия в България, представител на Столична община, Ваня Манова, Мениджър на Мастъркард за България и Македония.
 
Повече информация на сайта на организаторите: