ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

НДК БЕ ДОМАКИН НА ДЕТСКОТО ОТКРИВАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕС

6 Jan, 2018

Национален дворец на културата посрещна успешно Детското откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС - Mega Dojo Sofia 1.0. Обновените зали 7, 8 и 9 на Двореца, събраха над 950 участници. Децата имаха възможност да усетят атмосферата на събитието и се забавляваха, опознавайки Европа с помощта на науката и високите технологии.

В приветствието си към участниците и организаторите на събитието министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова подчерта, че „най-истинският, най-добрият старт на Българското председателство е с децата. Децата са нашият заряд, нашият капитал, нашето бъдеще, децата са нашата гордост”, допълни министър Павлова.

Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел, която също бе частот официалното откриване, отбеляза, че днешният ден се превръща в нещо настина уникално, защото показва какво е лицето на България, а това са именно всички млади, вдъхновени,  талантливи и иновативни хора.

Сред присъстващите бяха заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева, Гергана Паси – основател на Дигитална национална коалиция и Росен Желязков – председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

Събитието в НДК  се проведе  под патронажа на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. То бе организирано от CoderDojo Bulgaria и Дигитална Национална Коалиция, подкрепени от Microsoft Bulgaria.