ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

MEИР ШАЛЕВ И „МОМЧЕТО С ГЪЛЪБИТЕ“ В ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „ПЕРОТО“

30 Nov, 2016

И две очи, чакащи, вперени в небето...

Десетки очи бяха вперени в сцената на Литературен клуб „Перото“ на 22 ноември, на която един от най-съвременни автори на Израел – Меир Шалев – представи романа си „Момчето с гълъбите“.

С „Добре дошли!“ на български и на иврит израелският посланик Нейно Превъзходителство Ирит Лилиан поздрави всички присъстващи и благодари за възможността да се срещне с толкова почитатели на добрата литература.

Модераторът Светлозар Желев успя да предаде на публиката емоцията, която прочитът на „Момчето с гълъбите" е оставил у него, а Меир Шалев развесели публиката с истории около срещите с читатели и силното желание на един италиански режисьор да филмира негови книги.

„Момчето с гълъбите“ е сърцераздираща приказка за любовта преди и сега, за дълбочината на любовното чувство и за търсенето на дом. Не на последно място „това е приказка за неизбежното завръщане, за хората, които, също като гълъбите, носят в себе си онази невидима, но неизтощима струна, която ги тегли все в една посока...“

Издателство „Колибри“ благодари на Литературен клуб „Перото“ и на Посолството на Израел за подкрепата при организирането на събитието.

Снимки: Орлин Огнянов