ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

КРИМИ ПИСАТЕЛИ ИЗЛИЗАТ НА СВЕТЛО В „ПЕРОТО“ С КРИМИ УИКЕНД „СОФИЯ НОАР“

21 Sep, 2017

На 30 септември и 1 октомври от 16:00 часа в Литературен клуб „Перото“ български криминални писатели, обединени в клуб „Саламандър“ ще се срещнат с почитателите на „черния жанр”.

Хората, които смело „натискат копчетата на живота и смъртта“ ще представят крими лаборатория, ще коментират измеренията на страха и горещата тема за отвличанията, пресъздадени в литературата. Публиката ще може да разговаря за всичко това с писателите Бойко Беленски, Весела Люцканова, Боряна Дукова, Кънчо Кожухаров, Андрея Илиев, Тео Буковски, Мариана Кирова и др.

Темата за жените в „черния жанр” е посветена на голямата писателка Донка Петрунова. В дебата за българския криминален жанр ще се включат автори на криминални творби, издатели, журналисти и литературни критици.

За гостите е подготвена видео загадка, в чието разкриване ще могат да участват. Тя е вдъхновена от случаите на популярния литературен герой инспектор Стрезов и е в памет на Светослав Славчев, създателят на българския Шерлок Холмс. Издателите са подготвили награди за най-добрите „инспектори“ от публиката.

Ще се включат и творци от фентъзи жанра и клуб „Лазарус“, за да поговорим за крими фантастиката.

За най-малките ще има работилница „Как се пише криминална история?“.

Крими уикендът ще приключи в неделя вечерта – на 1 октомври с прожекция на филма „Контражур“ на режисьора Вал Тодоров.