ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

КИНОМАНИЯ ПОСРЕЩА ГОСТИТЕ СИ С ОБНОВЕНА КИНОКАБИНА В „ЛЮМИЕР ЛИДЛ” ЗА ОЩЕ ПО-КАЧЕСТВЕНИ ФИЛМОВИ ИЗЖИВЯВАНИЯ

13 Sep, 2018

След като миналата година залата на кино „Люмиер Лидл” беше обновена, вече цялостното изживяване за зрителя в нея е на максимално ниво. Това е постигнато с изцяло обновена кинокабина, коятоспомага за по-високото качество на прожекцията.
 
Промяната е специален подарък от НДК за всички кинолюбители, но най-вече за зрителите на Киномания- фестивалът, който единствен в България, показва големите филми преди големите награди.
 
За целта старата звукоизолация в прожекционната кабина е сменена с нови панели, които изолират по-добре кабината от залата и не позволяват шумовете в нея да се чуват от зрителите. Новата звукоизолация предпазва дигиталната киномашина, а за цялостното безпроблемно функциониране на фината техника се грижи и специалното антистатично покритие на пода.
 
Подменени са също климатичната и електрическата интсталации, а осветлението е съобразено с комфорта на зрителите по време на прожекциите.
 
Обновената кабина допълва цялостния облик на залата, която има собствена уникална атмосфера. „Люмиер Лидл” е домакин на всички значими кинофестивали в София. В емблематичната зала са гостували световнифилмови величия като Антонио Бандерас, Джулияна Десио,  Тери Гилиам, Франко Нерои много други.  През ноември тази година киното ще посрещне 32-рото издание на Киномания.
 
„Люмиер Лидл” е част от мрежата киносалони „Europa Cinemas”.