ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ИВАН ЯНЪКОВ, МАРКО ТЕЦА И СЕРГЕЙ РЕДКИН СА „МАЙСТОРИ НА ПИАНОТО“ В „ЛЮМИЕР ЛИДЛ“

21 May, 2019

Серията им концерти са посветени на 170-годишнината от смъртта на Шопен
 
С три клавирни рецитала със заглавие „Майстори на пианото“ Национален дворец на културата ще зарадва почитателите на класическата музика. Марко Теца (Италия), Сергей Редкин (Русия) и Иван Янъков (България) ще изпълнят произведения  от „Поетът на пианото“ – полският композитор Фредерик Шопен. Тази година се навършват 170 години от смъртта на музикалния гений на XIX век, който продължава да вълнува и до днес със своята музика.
 
Виртуозните пианисти не спират да търсят различно тълкуване, нова експресивна логика и актуална звучност, за да предложат на публиката своя интерпретация, стил и чувствителност при изпълнение на творби от Шопен.
 
Преди дни Иван Янъков и Марко Теца отправиха специална видео покана към публиката и обещаха незабравима вечер с музиката на Шопен. Българският пианист Иван Янъков ще представи и произведения от новия си албум, които включват творби на Лист и Стравински. Сергей Редкин, който през 2016 година бе солист на редица концерти заедно с оркестъра на Мариинския театър, под диригентството на Валерий Гергиев, ще представи в програмата си Чайковски и Прокофиев.
 
Трите клавирни концерта от цикъла „Майстори на пианото“ ще се състоят в кино „Люмиер Лидл“ от 19:00 часа: Марко Теца - 31 майСергей Редкин - 7 юни и Иван Янъков - 14 юни.
 
Билети за концертите „Майстори на пианото“ можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на ticket.ndk.bg