ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ТЕАТЪР „АЗАРЯН” ГОСТУВА НА ФЕСТИВАЛА „СЦЕНА НА КРЪСТОПЪТ” С ПОСТАНОВКАТА „В ОЧАКВАНЕ НА ГОДО”

12 Sep, 2017

Спектакълът на Театър „Азарян” – „В очакване на Годо”- ще гостува в21-то издание на престижния театрален фестивал „Сцена на кръстопът” в Пловдив. Събитието, което започна вчера и ще продължи до 23-ти септември, ще покаже някои от най-интригуващите наши и чуждестранни постановки.

Столичните театри също са подготвили селекция от представления, които през изминалия театрален сезон са високо оценени, както от гилдията, така и от публиката.

„В очакване на Годо” по Самюъл Бекет е изборът на Театър „Азарян”, който ще бъде представен пред пловдивската публика на 21 септември.

Представлението е режисьорски дебют на популярния актьор Деян Донков и изразява преклонението  и уважението на Донков към любимия му учител по театър и живеене - Крикор Азарян. На сцената на НДК, наречена на големия режисьор, като Владимир застава самият Деян, а талантливият Иван Бърнев е вечно питащият Естрагон.

В останалите роли участват: Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов. Сценографията и костюмите са дело на Чавдар Гюзелев, а саунд дизайнът е на Калин Николов.

„В очакване на Годо” може да видим в Пловдив, Драматичен театър – голяма сцена, на 21 септември от 19:00 часа.

Повече информация за целия театрален фестивал „Сцена на кръстопът” може да откриете: ТУК

 

Повече за „В очакване на Годо”:

Първото представление е играно в парижкия Théâtre de Babylone на 5 януари 1953 г., режисирано от Роже Блен, който изпълнявал и една от ролите. Липсата на непосредствено разбираемо послание първоначално предизвиквало бурни реакции на публиката. Впоследствие пиесата се утвърждава като една от знаковите творби на модерната драматургия. Поставяна е многократно по сцените на европейските театри, както и на други места по света.

През 80-те години на миналия век версия на „В очакване на Годо”, поставена от Леон Даниел, жъне нечуван успех с изпълненията на Йосиф Сърчаджиев и Ивайло Христов.

Деян Донков проставя за първи път представлението на сцената на „Азарян” на 23 март тази година.

 

ТОП НОВИНИ