ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

“Закуска на тревата с един Фавн”

19:00ч. 15.10.2018 Театър Азарян

´Танцовият проект “Закуска на тревата с един Фавн” е посветен на “Мъжа” в съвременния европейски танц. Творческо изследване, което ще е посветено на еманципирането на мъжете в танца и превръщането им от обслужващи прима балерините в равностойни на тях “Звезди”. Основа и артистично вдъхновение за изследването са емблематични за мъжкия танц сола, като “Следообеда на един Фавн” (на Нижински), Болеро (версията на М. Бежар в изпълнение на Жорж Дон) и/или др. подобни произведения, които “поставиха мъжа” на картата на танцовото изкуство.

Спектакълът не е възстановка на тези легендарни произведения, а постмодерен ремикс/кавър на тях, създаден от дистанцията на почти век. Хореографът Росен Михайлов събира международен екип, включително актуалния за европейската сцена хореограф и изпълнител - Александар Георгиев (Македония/Швеция) и някои от най-актуалните артисти на българския съвременен танц, които в десетдневно творческо ателие ще пресъздадат своите рефлекси върху темата и разглежданите въпроси:

Какво е да си мъж в танца?
Мъжко занимание ли е танца?
Колко силен e силният пол в танца?

Спектакълът комбинира живо изпълнение (танц) с видео арт и предварително записана звукова среда и е разработен в стилистиката на актуалния за Европейската танцово-театрална сцена – Тотален театър. Представлението е структурирано на принципа на кино монтажа. Поредица от независима една от друга сцени, които се развиват паралелно, а не последователно и изграждат като пъзел цялостната драматургична линия/структура на спектакъла.

ТОП СЪБИТИЯ

КИРИЛ МАРИЧКОВ НА 75 ГОДИНИ

20:00ч. 30.10.2019 Зала 1

МАРИО БИОНДИ

20:00ч. 18.10.2019 Зала 1

МАЙКЪЛ БОЛТЪН

20:00ч. 18.07.2019 Зала 1