ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

XXIII Международен фолклорен фестивал „Витоша”

19:30ч. 19.07.2019 Лятна сцена НДК

XXIII Международен фолклорен фестивал „Витоша” ще се проведе между 15 – 20 юли 2019г. в София, под патронажа на кмета на кмета на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова. Фестивалът ще събере танцьори и музиканти от България, Европа, Азия и Америка. Организатори на МФФ „Витоша” са Народно читалище „Витоша – 1951”, район „Витоша”, с подкрепата на Столична община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.
Международен фолклорен фестивал „Витоша” е член на FIDAF – Федерация на международните танцови фестивали и е удостоен с наградата „Най – добър фестивал на FIDAF за 2016г.”.
За 23 години Международен фолклорен фестивал „Витоша” представя над 7 хиляди танцьори от над 35 държави.
От 15 до 20 юли София ще бъде епицентър на Фолклорните събиятия. Всяка вечер на летните сцени на НДК и Народно читалище ‘Витоша – 1951”, зрителите напълно безплатно ще могат да се насладят не просто на концертите. Фестивалът успява да привлече на едно място множество покорени от танца сърца. Той дава възможността на хора от цял свят, в ритъма на миналото, със стъпките на настоящето да се понесат към бъдещето.
На 19 юли на Лятна сцена НДК ще излязат изпълнители и музиканти от България, Северна Осетия, Казахстан, Испания, Парагвай и Египет.