ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

ОТМЕНЕНО! СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО | ЛЕКТОР: ГУРУ ЙОГИ ТАН

09:00ч. 11.04.2020 Зала 8

Елате да посрещнем заедно пролетта на „Списание 8 НА ЖИВО”! За девети пореден път ще се срещнем с любими автори и лица от Списание 8, ще пием с пълни шепи от тяхната мъдрост, вдъхновение и сила за живот. Ще се насладим на симбиозата между български фолклор и фламенко. Предвидили сме и базар с полезни стоки, избрани от Списание 8.


Програма:
ТЕМА: ИЗЖИВЕЙ СВОЯ СВЯТ
ЛЕКТОР: ГУРУ ЙОГИ ТАН
Гуру Йоги Тан е голям приятел на България. Вече 10 години той идва в страната ни, за да споделя учението за истината (дарма) на лекции, семинари и ретрити, на които  с много търпение и любов води хората по духовния път. Гуру Йоги Тан е роден в Малайзия, но пътува и учи в Тибет, Индия, Индонезия. Живял е в Бутан и Непал близо 10 г, прекарва дълго време в пещери в медитации и пост. Последовател е на будисткото учение „Ваджраяна”. Той е тантра будистки монах, което означава, че за разлика от другите линии на будизма има право да води светски живот и да е сред хората. Гуру Йоги Тан ще ни посочи пътя към свободата - как да бъдем сами господари на своя живот.
 
ТЕМА: СИЛАТА НА СЛОВОТО
ЛЕКТОР: МАРИЯ ЛАЛЕВА
Първият роман на Мария Лалева „Живот в скалите“ се превърна в бестселър, вероятно защото книгата не се чете с очите, а със сърцето. Има магия събрана в нея. И болка много. Историята лъкатуши по ръба между философията и притчата, между живота и смъртта, между сълзите и смеха, между любовта и раздялата. Романът провокира читателите да си задават въпроси и да откриват своите лични отговори.  Самата Мария вярва в паралелните светове, в света на енергиите и на духа, вярва, че в недрата на тази Земя има друг живот. Докато човек я слуша как говори, често губи представа за време и място, защото тя успява да го пренесе в един друг свят – по-истински, по-вдъхновен,
Елате на Списание 8 НА ЖИВО, за да се срещнете лично с авторката на хитовия роман „Живот в скалите“.
 
ТЕМА: ВЯРАТА НА БОГОМИЛИТЕ
ЛЕКТОР: ДОЦ. ВЕСЕЛИНА ВАЧКОВА 
Тя обича България повече от всичко на света и е посветила живота си на това да добави онези части от пъзела на нашата история, които по различни причини са останали скрити и подценени, но точно те показват величието на българския дух.
Няма по-голям познавач на богомилството от нея. Въпреки че темата е много гореща, тя я извежда на академични висоти, които поставят богомилите на достойното място, което заслужават.
И въпреки че изглежда нежна и крехка, не се подвеждайте – тя е огън жена. Тезите й са провокативни, но са неразрушимо аргументирани – доц. д-р Веселина Вачкова ползва текстове само в оригинал, владее 3 древни и 4 модерни езика. А и няма умора да отиде ако трябва до другия край на света, за да намери артефакт или документ, важен за България. Истински изследовател, с който можем да се гордеем.
 
ТЕМА: СКРИТИТЕ ЕМОЦИИ ЗАД БОЛЕСТИТЕ
ЛЕКТОР: МАДЛЕН АЛГАФАРИ
Мадлен Алгафари е сред най-популярните и обаятелни психотерапевти в България. В момента е главен редактор на световното списание за телесна психотерапия и е председател на Българския институт по неорайхианска аналитична психотерапия. Когато човек отвори сайта й, тя го посреща с въпрос: „Казваме си ежедневно „здравей“. А здравеем ли?“. И се чуди: „Дали пък, ако си казвахме „Болей!“, нямаше да ставаме по-здрави? Болка, болест, боли – преживяваме ги като противоположни на здравето, а всъщност не са. Те са пътят към него!“. По време на лекцията ще разберем повече защо болестта е пътят към здравето.
 
ТЕМА: МЕЧТАТА Е РЕАЛНОСТ
ЛЕКТОР: КИРИЛ ПЕТКОВ
Има ги още онези будни човеци, в чиито вени тече бурна енергия, а в гърдите им бушува желание за действие и промяна. Те са причината да кажем: „Горди сме, че сме Българи!“ и ни карат да се борим за мечтите си тук, в тази държава. Кирил Петков ни показва как е възможно чрез нашите български корени и природното ни богатство по честен и открит начин да създаваме продукти, които променят света. Компанията „Провиотик“, която основава, използва щам на L. Bulgaricus, извлечен от кокиче, и предлага естествен, веган пробиотик, който дори попадна сред любимите продукти на Опра Уинфри! Фирмата бе наградена от президента на България за иновативно предприятие на 2019 г. Кирил Петков ни учи как от една малка идея в зародиш може да покълне нещо впечатляващо!
 
 
 
„С ОГЪН В КРЪВТА”, ФРАГМЕНТИ ОТ СПЕКТАКЪЛА „ЕДНА БЪЛГАРСКА ФЛАМЕНКО ВЕЧЕР”
„ДЕНСУЕЛТ” СЪС СОЛИСТИ СТЕФАН НИКОЛОВ И МАГДАЛЕНА ЯНЕВА
Стефан Николов е солист танцьор, завършил най-известното фламенко училище „Амор де Диос” в Мадрид. Частен ученик на Бенджамин Феликсдал. Танцьор и асистент в спектаклите на Уалид Ауни (сценограф и танцьор на Морис Бежар) в Оман, Милано, Египет. Гост танцьор в арабската филмова продукция „Шерихан“. Гост солист в спектаклите на Нешка Робева и Деси Добрева. Гост танцьор в “Irish Beats Dance CompanyBerlin”, с която за 1 г. изнася над 50 концерта в Германия.
Магдалена Янева е завършва Държавното хореографско училище в София. Танцува във Фолклорен ансамбъл „Пирин“. В основата на едни от най-успешните проекти на Нешка Робева. Танцьор и хореограф в трупата „Нешанъл Арт“ (Нешка Робева). Хореограф на концертите на Деси Добрева 2018-2019 г.
През 2019 г. Магдалена и Стефан създават танцова компания „ДенсУелт”, която  обединява фолклора на различни народи и с елементи на модерен танц ги представя на публиката. С премиерния спектакъл „Българска фламенко вечер“, изграден с едни от най-добрите танцьори на Нешка Робева, трупата привлича вниманието и в края на годината вече участва в турнето на „Нешанъл Арт“ „Шоу Без Име“ с 11 концерта.
 
ТЕМА: ДИГИТАЛЕН ДЕТОКС
ЛЕКТОР: АНЕЛИЯ КАРАНОВА
Анелия Каранова е журналист, известно лице от  българския екран. Започва кариерата си на ТВ водеща още като тийнейджър в предаването „Час по всичко“. Популярността й идва като автор и водещ на шоу програмата „Какофония“, излъчвана по БНТ и превърнала се в едно от най-рейтинговите предавания за всички времена. Неин специалитет стават интервютата със световни знаменитости като Пласидо Доминго, Диего Марадона, Жерар Депардийо, Хулио Иглесиас, Бьорн Борг, Рафаел Надал и други.
След като  преди години лично се сблъсква със синдрома на електромагнитната свъхчувствителност, насочва интереса си към защита на хората от опасната и така разрастнала се напоследък изкуствено създадена електромагнитна радиация от мобилни телефони, предаватели и wi-fi. Учи при прочутия д-р Дитрих Клинхардт в Института за медицинска невробиология и биофизика. Специализира геобиология и радиационна защита в австрийската Академия Geovital.
Още за събитието на:

Website: www.spisanie8.bg
Facebook: https://www.facebook.com/Spisanie8/
Youtube: https://www.youtube.com/user/Spisanie8