ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

Концерт "Музикална дъга"

19:00ч. 15.11.2017 кино "Люмиер Лидл"

Концертът „Музикална дъга“ с участието на Хироюки Коинума и Мари Сакамото, изпълнители на японска бамбукова флейта шинобуе и оркестъра „Симфониета София“ ще предложи на публиката голямо разнообразие от японска и българска музика. 

Ще прозвучат произведения от Хидеаки Хирай, Хироюки Коинума, Димитър Сагаев, Кирил Ламбов, Юли Дамянов, Венцислав Андонов, както и японски и български народни песни, специално аранжирани и оркестрирани за този концерт.

Музикалната дъга символизира именно тази богатата палитра от класика и фолклор, отражение на две различни култури, съхранили дълбоко националната си духовност. Солиращите инструменти в концерта не са типични за симфоничен оркестър, но характерното им звучене е истинско предизвикателство за инструменталистите от „Симфониета София“, в стремежа им да зарадват слушателя с музикално многообразие.

Картината се допълва и от участието на солистите Гроздан Грозев – кавал и Венцислав Андонов – гайда. Концертът е замислен като своеобразна музикална разходка в Япония и България и ярък израз на приятелството между двете страни.

„Симфониета София“ е оркестър, който присъства трайно на концертните подиуми у нас и в чужбина с проекти в широк диапазон от стилове и жанрове – от барока до съвременността, от камерна до оперна и оперетна музика. Дейността на оркестъра се свързва главно с популяризиране на музикалната култура посредством концертни цикли, като партньор на млади диригенти, певци и инструменталисти, с участия в театрално-музикални постановки, премиери на наша и чужда нова музика и пр. Съставът е редовен участник в едни от най-значимите наши и международни музикални фестивали. От 2003 г. негов постоянен диригент е Маестро Свилен Симеонов.

СОФИЯ
15 ноември (сряда) 19:00 ч.
НДК, ЗАЛА 11 (КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ“)
Вход с билети от касите на НДК

Събитието се организира от ОКИ „Надежда“ и приятели и
Посолството на Япония в България.

ТОП СЪБИТИЯ

ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА - ПРЕМИЕРА

19:00ч. 17.12.2018 Театър Азарян

"ВИРТУОЗИТЕ"

19:00ч. 14.12.2018 Зала 1