ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

ДЕН НА БЪЛГАРСКОТО КИНО - "ДАЛЕЧ ОТ БРЕГА"

16:30ч. 13.01.2019 кино Люмиер Лидл

България-Украйна, 2018, 135 мин.
режисьор и продуцент – Костадин Бонев
копродуцент – Андрей Осипов
сценарий – Никола Петков, Евгений Кузманов и Костадин Бонев
по романа „Чайки далеч от брега” от Евгений Кузманов
оператори – Константин Занков и Орлин Руевски
монтаж – Преслав Белев
музика – Николай Иванов
художник – Георги Тодоров
костюми – Боряна Семерджиева
продукция на ТРИВИУМ ФИЛМС/КИНОСТУДИЯ „ОДЕСА” с подкрепата на Националния Филмов Център и в копродукция с ПроФилм БГ, Трансформърс и ФилмСаунд
в ролите:
Пенко Господинов (Злати Братоев), Стефан Вълдобрев (Тапата), Йоана Буковска-Давидова (Вики), Жорета Николова (Михайлина Михайлова), Цветана Манева (г-жа Матеевич), Марий Росен (Матей), Антонио Димитриевски (Шоно), Мая Новоселска (Латинка), Луиза Григорова-Макариев (Руми), Вела Петрова (Зорка)

Историята се е случила преди 40 години. Или преди 30… Някои хора твърдят, че невероятните неща, за които става дума във филма, могат да се случат и сега.
Талантлив театрален режисьор е прогонен от столицата за две години. Той не знае за какво точно. Най-вероятно с поведението си нещо е раздразнил силните на деня. И е изпратен в малък провинциален театър, където иска да постави пиеса, обсебила мислите му.
В тази пиеса се говори за хора, неотлъчно наблюдавани и живеещи в постоянен страх от наказание. Постепенно кошмарите от пиесата започват да се пренасят в живота на трупата…

ТОП СЪБИТИЯ

МАЙКЪЛ БОЛТЪН

20:00ч. 18.07.2019 Зала 1

РОБЕРТА В "ПЕРОТО"

20:00ч. 20.06.2019 Литературен клуб "Перото"